| Asam Pedas Kiriman: Safinaz Sumber: - Hits: 10660 Rating: 5.47 Review: 1 | |
| Bahan-Bahan: | |
| 5 ekor ikan kembong 1 batang serai-diketuk 1 tangkai daun kesum 2 ½ gelas air Garam secukup rasa | Bahan tumbuk: 4 ulas bawang merah 2 biji cili merah Sedikit belacan |
| Cara: | |
| Masukkan bahan yang ditumbuk, serai, daun kesum serta air ke dalam periuk. Tunggu hingga mendidih, kemudian masukkan ikan serta garam secukup rasa. iDAN: Selalunya saya akan masukkan Asam Keping atau Asam Jawa untuk lebih masam. | |
| Cadangan Hidangan: | |
| Sesuai dimakan panas-panas bersama nasi putih atau dicecah dengan roti. | |
iDAN
15 Februari 2009
Asam Pedas (Harum Aroma)
Langgan:
Ulasan (Atom)