iDAN

25 November 2011

Minggu ke Lima Maharaja Lawak Mega (MLM)Baru saja habis melihat Maharaja Lawak Mega, tersentuh rasa hati Bob Kuman antara anggota kumpulan BP dalam rawatan masih mahu bertanding & menghiburkan peminatnya. Sayangkan Sobri rakannya masih terkilan sebab Joyah di Mingguan Malaysia (MM) boleh kutuk dia & paparkan kutukan itu seantero Malaya.

Usik mengusik itu biasa dalam dunia artis cumanya ada usikan itu menyinggung seseorang. Sebaiknya hentikan saja; Sobri jangan ambil kisah sangat komen si Joyah di MM itu nanti peminat pula rasa hambar jenaka Sobri. Betul kata Chef Wan tumpukan kepada tajuk minggu bertanding. Kembalikan aura yang ada untuk menarik hati peminat; Bob Kuman memang amat sentiasa menghiburkan.

Kumpulan Boboi hari ini tak bawa watak kanak-kanak tapi tetap menghiburkan; Osbon kena kasi Mr Os tu banyak sikit berjenaka; Kumpulan Syok sering gagal membuat kelakar tapi minggu ini bagus lawaknya cuma cer cari bahan lain agar tidak sebut babi hutan... Saehu begini menarik sebab kemunculan Bocil dapat menambat hati penonton. Adlin Aman Ramli tiap minggu dengan pelbagai penampilan; malam tadi tidak mengecewakan tetapi masih belum cukup kelakar untuk mencuit hati kita. Pi Mai & 3G pun nampak menarik; Bawel nampaknya lebih menarik jika terus dengan alatan muzik mereka.

Saingan nampaknya makin sengit! Kumpulan Hiro tersingkir minggu ini.