iDAN

18 Februari 2011

Shah Rukh Khan jalani penggambaran di Melaka


"Sebelum ini saya telah berjanji untuk kembali ke sini dan jalani penggambaran filem dan sekarang saya di sini," kata artis sensasi Bollywood Shah Rukh Khan.

Dianugerahi gelaran 'Datuk' oleh kerajaan negeri Melaka selepas kunjungan terakhir pada Disember 2008, Datuk Shah kini berada di Melaka untuk menjalani penggambaran filem barunya 'Don 2', susulan filem 'Don: The Chase Begins' yang dihasilkan pada 2006.

"Kami memulakan penggambaran beberapa hari yang lepas dan akan berada di sini antara dua dan tiga hari untuk penggambaran bahagian awal filem ini," katanya kepada pemberita di Sungai Udang di Melaka.

Turut hadir Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam, isterinya Datin Seri Asmah Abdul Rahman dan dua orang produser filem itu, Ritesh Sidhwani dan Farhan Akhtar.

Filem Don yang diarahkan oleh Farhan masih mengekalkan sentuhannya untuk Don 2, yang dijangka dipasarkan di 32 negara pada Disember ini.

Khan berkata filem baru itu lebih licik dan menarik dari segi teknikal berbanding filem pertama.

"Ia adalah filem aksi ala 'James Bond' atau genre 'Bourne Identity' yang mana lebih diminati oleh golongan lelaki berbanding wanita," kata Khan yang mengenakan kemeja-T putih dan berseluar jingga terang yang tampil dengan gaya ikat rambut ala ekor kuda untuk sesuaikan wataknya dalam filem itu.


Khan, 45, yang kelihatan lebih kurus sempat berseloroh, menyatakan beliau rindukan Priyanka Chopra, heroin filem itu yang tidak dapat hadir pada sidang media berkenaan kerana terpaksa pulang ke India untuk promosi filem barunya.

"Beliau (Priyanka) akan kembali ke sini di mana filem itu turut dibintangi Lara Dutta yang akan menyertai kami untuk babak berikutnya dalam beberapa hari lagi," kata Khan.

Katanya peranan beliau dalam filem itu sama seperti filem pertama, melakonkan watak jahat, mengenakan orang dan selesaikan tugasannya.

"Sama seperti karektor saya yang sebenar," katanya sambil berseloroh.

Melaka, Kuala Lumpur dan Langkawi dipilih sebagai lokasi untuk penggambaran filem ini yang turut disertai 140 kru filem dan ia akan berakhir di Berlin, Jerman.

--Bernama

iDAN:

Dari maklumat dalaman Datuk Sharukh Khan menginap di sini dari 15 hingga 18 Februari 2011 di sini.

Jika di Phelia Resort & Spa ini mereka berkumpul takkan tak ambil barang sedikit babak di sini, harapanku agar Phelia akan menjadi popular seantero dunia. Dua malam aku menginap di sini memang resort ini layak dinobatkan 5 bintang sebab dari segi layanan pun menu makanan amat kelas & berbaloi menginap di sini. Anda hanya perlu memanggil Buddy (kereta ala padang golf) untuk bergerak; 24 jam anda boleh mendapat khidmat serta layanan istimewa.

Namun jika seperti aku golongan marhaen yang tak berduit banyak... sila semak kos tidur semalam & carilah ketika diadakan tawaran penginapan. Selalunya kamar termurah sekitar RM600 tetapi jika berkumpulan sekarang Phelia membuat promosi majlis mesyuarat sekitar RM466 seorang bagi pasangan dua hari semalam... Sebut majlis mesyuarat makan mestilah kerap; dari sarapan, tengah hari minum petang, makan malam berhidang atau tunggulah jabatan anda sponsor secara percuma tidur di sini itu lebih istimewa...

Kadar orang awam buat masa ini promosi sekitar RM500 bagi kamar dua katil atau kamar kelamin berserta sarapan untuk dua orang.

Tidur di kamar kayu dari Rusia & semua pagar hiasan dari kayu rel kereta api... amat mengujakan.

Lobi utama