iDAN

25 Julai 2012

Tentang iDAN

Cer google " idanradzi" : PC gua ada Kira-kira 33,800 hasil carian (0.14 saat) bila google nama gua... alahai yang kutuk kata gua ni giler pun ada... google ooo google
 

Corong Radio

 
 Corong radio sebenarnya banyak memberikan kenangan hidup bagi orang seusia aku. Zaman kanak-kanak hinggalah zaman remaja TV tak kuat pengaruhnya berbanding Radio.

2. Dulu pun tak banyak saluran; cuma ada beberapa saluran; bermula Radio Malaya, kemudian baru ada Rangkaian Nasional; Rangkaian; Hijau Biru Merah segala.

3. Yang bagusnya di zaman 80an bila sebut idanradzi ramai juga remaja yang kenal sebab rancangan popular seperti Kenangan sering mendapat perhatian pendengar sampaikan masuk akhbar memang popular. Aku galak juga hantar coretan ke sana.

4. Juruhebah pun dah macam artis; ramai DJ popular masa dulu telah pun bersara tapi rancangan popular mereka masih lekat dalam kenangan; selain Kenangan siapa tak ingat; Berbalas Pantun; Panggung Drama, Apa itu, Destinasi, Monshi-Monshi dan banyak lagi.

5. Tak sangka jodoh aku dengan Mila pun melalui radio. Mila salah seorang peminat coretanku. Kebetulan telah ditakdirkan sejak kecil lagi aku suka nama Jamilah. Hatta bila dalam ratusan surat yang aku terima ada nama Jamilah aku memang teruja membalasnya
 Liza Fawwaz, Safar Jariah, Tina Syawal dan 8 yang lain menyukainya.

Aziq sambung belajar di UTM

Aziq telah buat keputusan sambung belajar di UTM Skudai; Sebelum ini dia ambil Asasi UiTM di Puncak Alam. Kami akan ke sana pada 2 September nanti. Masih tak pasti mahu bertolak dari Jenaris awal pagi atau tidur di sana.

2. Biarpun aku lama berkerja sebagai kuli di UPM Serdang sebut UTM Skudai memang aku tak dapat gambaran. Blur, nak ke sana pun aku tak RETI; aku cuma selalu ke Tangkak & Muar sekitar itu.Aku kerja di Fak Kejut. Aziq juga akan ambil bidang yang sama. Kejuruteraan.

3. Cer kasi pandangan apa menariknya Skudai, ada tak hotel ekonomi kat sana ada beberapa orang cadangkan tidur saja di kolej UTM atau hotel di di Skudai. Katanya Johor Bahru (JB) ke Skudai sesak giler. Aku google cuma 8 km dari JB. Awal pagi kena mendaftar diri.

4. Ada waris baru tadi hantar kad nak kahwinkan anak di Perak 1 Septembar. Alahai larat ke badan nak bergerak ke utara tengah Malaya kemudian bergerak ke Selatan; Penat tu. Lama tak ke Johor Bahru. Apa tempat menarik kat sana pun makanan istimewanya pasti ada.
· · · 10 jam yang lalu ·