iDAN

05 Disember 2013

Anif Habis SPM

Baru saja ambil Anif setelah habis SPMnya sekitar jam 3:45 petang tadi. Selamat Sekolah Teknik Tengngku Jaafar (STTJ) Ampangan Seremban. Lokasi menarik biar pun sekitar tahun pertama penuh kemelut sebab Anif tak dapat sesuaikan dirinya di STTJ ini. tahun kedua nampaknya Anif makin dapat terima kehidupan di asrama.

Sepanjang dua tahun lalu memang sakit kronik aku memuncak sebab berlawan dengan kemahuan Anif, Ibunya juga Guru Kaunselornya. Hanya aku & Pengetua yang berkeras mahukan Anif kekal di STTJ. Tanpa pertolongan Pengetua STTJ pasti Anif telah kembali ke sekolah asalnya. Limpahan terima kasih kepada Pengetua STTJ.

Kini hanya tinggal doa & harapan agar keputusan yang bakal keluar nanti menghasilkan sesuatu yang baik. Semua ibu bapa mahukan anaknya berjaya dengan cemerlang. Tak terkecuali aku. Namun kita tak dapat mengatasi takdir Ilahi. Terpaksa pasrah dengan apa jua keputusan yang bakal Anif terima.

Yang penting aku berharap Anif akan mendapat tempat belajar yang baik setelah SPM nanti.

Kampung Belukar

ESOK malam 6.12.2013 aku & Azim akan bertolak ke Machang untuk menghadiri majlis kahwin waris menantuku Husna. Tiket keretapi kehabisan jadi terpak naik Bas Ekspress SANI. Kami bertolak sekitar jam 9:00 malam dari Terminal Bas Kajang dijangka sampai sekitar 4:00 pagi 7.12.2013 di Machang.

Biasalah aku selalunya akan tidur di Rumah Rehat Datuk Yamud. Kebetulan mereka tengah buat promasi harga murah cuti-cuti di Machang. Jika ada rakanku di sekitar Machang bolehlah kontak aku. Talian DiGiku 016 9094343 insya-Allah akan di buka sepanjang aku di sana.

Aku akan menghadir majlis persandingan di Kampung Belukar Pulai Chondong pada hari Sabtu. Hari Ahad akan pulang ke Jenaris bersama Afiz & keluarga.

 Doakan perjalanan kami lancar dipermudahkan; selamat pergi ke Machang & selamat pulang ke Jenaris mengikut jadual.