iDAN

28 Mac 2009

Mayat dua doktor ditemui (Ceritera)

Oleh Nik Sukry Ramli
niksukry@bharian.com.my

KELUARGA Dr Haliza dan Dr Amin di Bukit Tabur, Jalan Klang Gate.

Punca kematian masih disiasat

HULU KLANG: Mayat dua doktor pakar sebuah hospital swasta di Ampang yang dilaporkan hilang sejak Rabu lalu, ditemui di kawasan hutan simpan Bukit Tabuh, dekat sini semalam, kira-kira 24 jam selepas laporan kehilangan mereka dibuat.

Dr Haliza Mohd Shafie, 53, dan Dr Amin Tai Abdullah @ Tai Yun Ming, 57, dilaporkan hilang Rabu lalu selepas keluar bersama dari tempat bekerja.

Usaha menjejaki mereka bermula kira-kira jam 7 pagi semalam sebaik polis menerima laporan suami Dr Haliza mengenai penemuan kenderaan jenis Nissan Latio milik isterinya itu berhampiran loji rawatan air milik Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas), dekat Taman Rekreasi Ampang.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Superintendan Amiruddin Jamaluddin, berkata pasukan mencari dan menyelamat ditubuhkan membabitkan pelbagai agensi termasuk polis, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam serta ahli keluarga mangsa.

"Kita turut mendapat bantuan dua helikopter Unit Udara Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Unit Udara Jabatan Bomba dan Penyelamat. Mayat kedua-dua doktor itu dikesan kira-kira jam 12.15 tengah hari semalam.

"Mayat Dr Haliza dikeluarkan dari lokasi itu jam 3.30 petang manakala mayat kedua, Dr Amin Tai berjaya dibawa keluar lima belas minit kemudian," katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Beliau berkata, siasatan masih dijalankan untuk mengenal pasti punca sebenar kematian dan mayat mereka sudah dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (KHL) untuk bedah siasat.

Difahamkan, mayat kedua-dua mangsa ditemui dengan kesan kecederaan dipercayai akibat terjatuh dari tempat yang tinggi.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) hospital itu menunjukkan mereka meninggalkan hospital itu kira-kira jam 11.30 pagi dengan masih berpakaian pejabat.

Ahli keluarga mangsa yang risau selepas kedua mereka tidak pulang membuat laporan polis malam kelmarin.

Berita Harian

Server Easyjournal Meragam Lagi (Singgahsana)

Hari ini bila aku klik jurnal aku di Easyjournal ianya meragam lagi. Maka jika mereka yang perasan, jika aku tidak menulis di Easyjournal kliklah di blog ini. Yag pentingnya ada respon dari pembaca. Maka kuatlah untuk aku menulis.

Keutamaan aku akan menulis di Easyjournal lantaran telah terlalu lama aku menulis di sana. Jika aku kelapangan aku pasti akan memuatkan semua tulisanku aku di blog ini, takutnya nanti tetaiba server Easyjournal itu meragam & tidak dapat diakses lagi.

Melalui kaunter; ianya meragam sejak Sabtu lagi.