iDAN

15 Ogos 2010

MMms 28: Karya Penyair iDANRADZi tidak difahami (Singgahsana)


Bebaru ini sengaja aku gatal tangan hantar catatanku MMms ke situs Penulisan2u.my . Hanya sebahagian sahaja catatan yang kuhantar jadi bagi mereka yang tak pernah klik blog aku sejak dahulu memang tak akan dapat memahami asal kesakitan. Malahan jauh sekali memahami bagaimana sukarnya bila diri dilanda sakit kronik. Keperluan rawatan sebaiknya buat seorang Pesakit Kronik

Niat aku menulis sekadar menbedakan layanan antara beberapa hospital yang aku menjalani rawatan. Bukan mahu membanding atau mengaibkan mana-mana pihak, bagiku jika ada organisasi yang baik di segi layanan serta perkhidmatan nan cemerlang; apalah salahnya kita ambil sebagai contoh & baiki perkhidmatan kita yang memang amat naif. Apakah kita mahu berada di zon darurat serta terusan mendapat khidmat paling huru-hara & ubatan yang paling rendah mutunya.

Bila aku nampak perkara yang semestinya kita ambil iktibar, rasanya tak salah kalau kita cuba jadikan ianya satu catatan tak kiralah sebagai satu aduan, cerpen, forum, jurnal atau genre lain & sebaiknya kita bersama mencari jalan membaiki kekurangan yang ada.

Situs Penulisan2u.my punyai pengunjung yang ramai, cepat sahaja cerpen aku di sana telah dibaca lebih dari1,000 pembaca. Maka pastilah responnya akan perbagai. Seyogia memang baik ianya diberikan komen pelbagai ragam. Lalu aku hatiku berkata terimalah seadanya, yang memahami apa yang aku sampaikan & ada yang memang kabur apatah lagi tak semua kita pernah berhadapan dengan sakit kronik ini.

Sila klik di sini jika mahu membaca Cerpen Berikan Aku Laluan kandungan selengkapnya tapi tak pernah berakhir pasti akan bersambung!. Di blog ini & blog lama aku sering mencatatkan tajuk yang aku himpunkan sebagai MMms. (Malaikat Maut mengintai selalu).