iDAN

18 Mac 2010

Rumah Unik 3 (Delima Merkah)

Unik 16


Unik 17
(Impianku yang ini ... hari-hari mancing!)

Unik 18
(Yang ini mungkin tak ujud lagi fantasi 3D atas tu ada kolam renang)


Unik 19


Unik 20


Unik 21
(Rumah di gua begini telah banyak dipaparkan di blog ini sebelum ini)

Unik 22


Unik 23
(Masyarakat Melayu yang suka bergotong-royong)

Tidak insaf lahir anak luar nikah kali kedua (Ceritera)


ALOR STAR: Pengalaman kali pertama melahirkan anak luar nikah tidak menginsafkan seorang wanita berusia 20 tahun, sebaliknya dia terus bergelumang dosa dan mengandung anak luar nikah buat kali kedua.

Lebih mengejutkan, ketika pasukan perubatan berkejar ke kediamannya di sebuah kawasan perumahan di Mergong di sini, petang semalam, dia masih sempat berdandan dan memakai alat solek di depan cermin.

Malah, ibu bapanya juga dilihat tidak berasa malu ketika pasukan perubatan dari sebuah hospital di bandar raya ini tiba di rumah mereka untuk mengambil anaknya yang sakit untuk bersalin walaupun disaksikan ramai jiran.

Sumber berkata, wanita terbabit dipercayai ‘ketua keluarga’ dan berperanan menjaga ibu bapanya menyebabkan mereka tidak berani ‘bersuara’ untuk menghalang perbuatan mungkar itu.

Menurutnya, ini kerana bapanya didapati hanya terbaring di bilik akibat menghidap pelbagai penyakit “Namun, yang menjadi persoalan, bagaimana bayi yang bakal dilahirkan itu dibesarkan sama ada diserahkan secara percuma atau ‘berbayar’ kepada pihak lain.

“Ini kerana anak pertama yang dilahirkan lebih setahun lalu juga tidak kelihatan sebaliknya dipercayai diserahkan kepada orang lain,” katanya.

Harian Metro

iDAN:

Jika ibu & ayah tidak mampu lagi menasihati masalah kegiatan maksiat anaknya, kenapa masyarakat tidak bertindak. Nikahkan sahaja wanita ini agar tak semua menanggung dosa nanti. Tidak seberat mana rukun nikah ini, mas kahwin berhutang pun tak kisah janji jangan sampai akan lahir lagi anak luar nikah.

Agar tidak lahir anak luar nikah ketiga!.

Rumah Unik 2 (Delima Merkah)

Unik 8


Unik 9


Unik 10


Unik 11


Unik 12


Unitk 13


Unik 14


Unik 15