Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

17 Oktober 2009

Yamagata (Santai)

Yamagata agak ke utara Jepun
aku sempat melawat ladang anggur & epal di sini


Bangunan lama yang dikekalkan di Yamagata
Sila Klik jika ingin Tentang Yamagata

Swarit terkeluar?(Singgahsana)


Tanpa Swarit Shukl di pertandingan akhir Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 2009 tentunya mengecewakan ramai peminatnya. Tak pasti apakah yang mahu dicari oleh hakim siri Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 2009 itu.

Bakat yang ada di diri Swarit bukanlah dibuat-buat. Dia menyanyi dengan bersahaja tetapi amat menghiburkan. Yang lain itu nampak sangat dibuat-buat suaranya. Tidak setulen suara Swarit. Jika saban tahun Sa Re Ga Ma Pa Little Champs mengamal penghakiman begini rasanya pasti ramai yang tidak akan menontonnya lagi.

Mungkin cara SMS dapat membantu Swarit. Raja SMS kita pun nampaknya semakin tenggelam. Tapi mampukah India ikut cara kita?. Bagaimana pun dengan memegang kedudukan Juara tidak semestinya akan kekal popular. Tangisan Swarit rasanya tidak berakhir di pentas Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 2009; harapanku kanak-kanak ini akan bertambah popular & bertambah peminatnya. Swarit tetap mengukur kenangan manis bagi mereka yang mengenal seni di tubuh kecil ini.

Aku turut kecewa melihat tangisan Swarit di TV!. Selepas dia tiada lagi di Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 2009 aku naik menyampah mahu menonton siri ini. Nampak sangat sikap auta & Kebenggaliannya. Skrip yang diolah bagaikan telah terancang. Ramai yang kecewa jika kita melihat komen di TouTube & forum yang lain.

Kenangan Swarit dengan ratu India Priyanka Chopra !!!

Kenangan mula-mula di uji bakat Swarit memang berbakat besar

Lagu kenangan dengan Shahid Kapoor filem Kaminey

http://www.mypopkorn.com/tv/saregamapa-2009