Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

08 Jun 2010

Cuba Klik di sini (Singgahsana)


"iDAN orang rumah aku & anak-anak makin asyik dengan sajak kau iDAN" Pak Wahid tetiba bersuara, kejutan yang amat menyentuh hatiku.

"Entahlah Pak Wahid rasanya tak ramai yang faham tulisan aku itu, lagipun zaman sekarang ini bersajak berpuisi semakin dilupakan!" memang aku terkejut juga ada yang ambil perhatian dengan puisi aku itu. "bebaru ini ada si Amran Penyair dia datang rumah kasi tahu buku 1Malaysia laris sampai dapat mengutip RM18K; dia pun dah melupakan dunia puisi; hidup lebih bermakna jika punyai wang!" Amran DBP datang ke rumahku dengan kacai barunya. Bau Amoi kedai lagi kapcainya.

"Banyakkah sajak kau tu iDAN!"

"Hari tu aku kumpul dalam server easyjournal dah ada sekitar 120 buah; rasanya kalau aku kumpul semua dah cecah 200 buah puisi"

"Banyak tu iDAN!"

"Server itu tak boleh buka sejak dua tiga minggu ini selalu asyik macam itu!, ingat nak pindahkan ke blogspot!"

Semalam aku sempat pindah hampir semua puisiku (90%) di server easyjournal tersebut. Jika anda meminat puisi@sajak sila klik sini.

http://rempiang.blogspot.com