
Sekitar Kajang ni siapa tahu ada tak gerai/restoran masak resipi belut; tak kiralah goreng ke, gulai ke, kuah laksa ke. Tengah mengidam ni, nak beli belut mentah siapa nak masak? Orang rumah tenguk pun geli!... kut kita masak goreng saja pandai!. Mana sedapnya.
Penyair Idanradzi:
Ramai kata belut bagus untuk peredaran darah; kalau kita siang sendiri memang darah belut ini agak banyak & ngeri juga nak potong-potong badannya terasa macam potong ular eh. Bedanya belut tak bersisik.
Izz Iezza: tengok camni...geli ahh...
Cahaya Hati: adehhh...kembang tekak ceq...kalau nk suruh makan huhuhu...
Penyair Idanradzi: Jangan bilang sup tu sup belut; dah makan kenyang-kenyang baru kasi tahu... macam mana Idah?.
Cahaya Hati: Kalau tak tau takpeee... dah selamat masuk perut nak buat macam mana dah hehe
Penyair Idanradzi: Cikgu kita Yan katanya suka makan sup belut ni jika balik ke Kelantan... ni yang tambah mengidam ni... mahu ngigau belut malam ni...
Penyair Idanradzi: Rasanya selalu ada belut di pasar malam SS Serdang; sini jarang nampak!.