Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

25 Februari 2012

doa. harapan untuk masa depan yang indah.


"Kita kalau berdoa tu, mudah je sebenarnya.
Kalau tak tau doa Arab, lafaz saja apa saja yang terlintas di hati.
Semua tu ilham Allah. Mintak apa saja, nyatakan apa saja.
Buat macam recite daily journal.
Apa yang kita dah jalankan,
apa yang kita sesalkan,
apa yang kita syukurkan,
apa yang kita harap diampuni.
Harapan kita untuk berubah dan mengubah,
harapan kita untuk masa depan yang indah.
Hanya susrkan saja pada-Nya
Dia sentiasa mendengar sebab Dia Maha Mendengar.
Tak kisah bagaimana cara awak menyatakannya
Tak kisah bila & di mana. Tak kisah kenapa.
Doa tu tanpa talian. Dan boleh diakses satu universe."

-Versus. Hlovate.

Tiada ulasan: