Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

23 Mac 2010

& The Award Goes To...



Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award

Thanks a bunch to: Cik Belantara Jiwa yang menamakan saya sebagai penerima award ni.. Err! tak menduga apalagi bersedia sebagai penerima award ini jadi tak menyediakan sebarang ucapan; sekadar limpahan terima kasih; kepada Cik Ieja sebab dalam ramai-ramai pemblog, saya antara yang dipilihnya.. Terima kasih Cik Ieja saya sangat-sangat menghargainya.. :)


2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic

Adoi ramainya.. Hmm! berikut adalah pemenang-pemenang bertuah hari ini!! :D

adoi!.. puas nak cukupkan 15 orang hehe


3. Contact said Blogs and let them know they've won the award

Done!


4. State 7 things about yourself

Aduhai 7 sahaja tentang saya, selebihnya kenalah rajin klik blog saya...

1. Tak minum kopi yang lain minum belaka asalkan halal.
2. Kalau bersantai suka bawa beg galas kain, ada pelbagai rahsia di dalamnya.
3. Amat jauh dari telefon bimbit, payah nak kontak sila guna telefon rumah.
4. Tak pandai memandu guna selipar.
5. Tak suka rambut gondol sebab perut dah boroi.
6. Suka tenguk wayang jika TV asyik dengan ZEE & filem hindustan.
7. Bersara awal seyogia sudah jelak asyik kena perintah.

S. E. K. I. A. N (^-^)

17 ulasan:

- just me - berkata...

Nice! Tp ada sesetengah ayatnya tu mcm kenal aje hehe ;)

Jijahh @ f.k berkata...

terima kasih idan ;) .. nanti malam jijah jawab yer ... tengah bz nak prepare utk terbang ke Sabah ... mekacihh ...

iDAN berkata...

emmm! malas nak ngolah ayatnya Ieja!

iDAN berkata...

Kalau nak imej kecil di menu anugerah saya tu ada saya edit guna adobe 150x150 pixels

where berkata...

haha..alamak..
xder xcuse ker..hehe
actually wan da jawab lam post sblum2 nie..
urmm..ley x?hehe

YB berkata...

Salam Dan

Macam mana main nya ni...
Wbp terima kasih.

echah_syed berkata...

thnx saudara idan..

rasa malu pulak tetiba dpt award.apapun yg penting rasa bertuah dpt berkongsi sesuatu yg sungguh berharga disini.

dan disini jugak combi kenal 'shilintong & goji' :)

teruskan berkarya dan berkongsi maklumat.

iDAN berkata...

nak letak anugerah tu kat blog sendiri .. klik .. Reka Letak kemudian Tambah Alat.. kemudian klik Gambar...

ikut arahan setrusnya muat turun imej dlm komputer sendiri.. elok ambil imej di ruang Anugerah situs saya saiznya ngam-ngam untuk menu sisi...

Yang lain tu cuma copy & edit URL ke URL 15 blos teman-teman lain.

selamat mencuba!

iDAN berkata...

Sdrku YB suka-suka sahaja nak kasi anygerah kpd kekawan kita yang rapat!

caranya ada saya taip di ruang respon where di atas... !

iDAN berkata...

Combi:

Dah jumpa tak buah Goji kering tu...

Sedih baca respon di blog Bro Maz yang ada antara rakan pemblog kita meninggal lantaran barah payu dara... buah goji boleh cegah sakit tu!.. jika tak merebak & masih peringkat awal..

amalkanlah!

azieazah berkata...

Terimakasih Bang IDAN... saya sukerrr...!

iDAN berkata...

Dik Azah,

kasi-kasilah award tu kpd rakan lain agar mereka menyukainya juga..

kelompen berkata...

IDAN
terimakasih atas award ni, amat saya hargai
terimakasih sekalung budi..

V.I.C @ D.I.A.N.A berkata...

Hehehe.... dah rasa menang macam anugerah Grammy kat Holywood ni. Terima kasih... terima kasih (sambil melambai2kan tangan kepada Fans)... (ditambah dengan flying kiss... sengih tetap panjang lebar)...

iDAN berkata...

Sdr Kelompen;

Anugerah nan tak seberapa ini takkan dapat mengatasi keindahan bait-bait puisi yang tersimpan 1001 rahsia.

iDAN berkata...

Sdr Diana,

Diana seorang penulis yang baik; banyak catatan di blog Diana dapat menambat & mengusik hati pembaca.

Agar Diana akan terusan menulis.

asilahmuhajer berkata...

iDAN;
terima kasih banyak2 untuk anugerah tu. tak sangka la plak sebab apa yang saya tulis rasanya buka apa sangat.

bila dapat anugerah ni rasa macam rindu lak nak buat entri baru. tapi kerja tengah menimbun sekarang ni. kena pendam dulu hasrat hati. :)