30 Julai 2009

Segmen Menarik Di AsyikFM (Hiburan)

ASYIKFM, LAIN DARI YANG LAIN JANJIKAN SEGMEN-SEGMEN MENARIK SEPANJANG TAHUN 2009

Dengan konsep hiburan dan informasi yang berbeza daripada stesen-stesen radio lain, ASYIKfm sebuah stesen radio RTM, tampil menghidangkan segmen-segmen menarik disamping pengisian yang berkualiti setiap hari untuk santapan pendengar setia stesen radio ini yang majoritinya terdiri daripada kaum orang asli. Pun begitu, ramai pendengar di luar sana yang bukan daripada kumpulan minoriti orang asli, turut terhibur mendengar ASYIKfm kerana lagu-lagu yang diputar nyata menghiburkan.


Tahun 2009, ASYIKfm menyediakan empat segmen iaitu Yeh bermula 8.00 pagi hingga 11.00 pagi, Kecun Kecan mengambil alih pada pukul 11.00 pagi hingga 2.00 petang, Renyah memulakan hiburan petang di ASYIKfm pada pukul 2.00 petang hingga 6.00 petang dan Sambil Kakdik Sambil Berpihoi memulakan siaran bermula 6.00 petang dan menutup siaran ASYIKfm pada pukul 10.00 malam. Dengan bersiaran selama 14 jam, segmen-segmen ini mempunyai kekuatan dari segi pengisian informasi dan format susunan lagu.

Yeh Yah@Asyik memulakan siaran ASYIKfm pada pukul 8.00 pagi dengan hiburan dan maklumat terkini yang pasti menghangatkan, menggegarkan dan mengejutkan pagi anda. Menerusi segmen ini, pengisian rohani turut menjadi keutamaan dengan rancangan Fitrah keudara setiap hari Jumaat bermula 12.30 hingga 1.00 tengah hari. Bagi peminat-peminat lagu Nasyid, pastikan anda mengikuti rancangan Carta Nasyid terbitan JAKIM setiap Jumaat, 10.00 pagi hingga 11.00 pagi.

Tamat Yeh Yah@Asyik, segmen Kecun Kecan mengambil alih siaran dimulakan dengan rancangan Salam Asyik. Salam Asyik mengajak pendengar untuk menyampaikan ucapan salam kepada keluarga mahupun sahabat handai menerusi sms dan panggilan telefon, setiap hari, bermula 11.00 pagi hingga 1.00 tengah hari.

Selepas siaran Berita Dialek Temiar pada pukul 1.00 hingga 1.10 tengah hari,

Santai@Asyik menghiburkan anda dengan alunan lagu-lagu santai sebagai peneman di waktu rehat tengah hari sehingga 2.00 petang. Istimewa setiap Sabtu, segmen Santai@Asyik menyediakan rancangan D’Warung Asyik bermula pukul 11.00 pagi hingga 1.00 tengah hari.

D’Warung Asyik mempelawa pendengar untuk berhibur serta melontar pandangan dan pendapat terhadap topik-topik semasa yang menarik lagi sensasi. Bagi anda yang cukup suka karaoke dan ingin mengasah bakat, jangan segan-segan menyertai Moh Karaoke, setiap Ahad, 11.00 pagi hingga 1.00 tengah hari.
Selepas segmen Kecun Kecan, Segmen Renyah terus menghiburkan pendengar ASYIKfm. Renyah menyediakan pelbagai rancangan-rancangan menarik antaranya Rentak Genen yang keudara setiap hari bermula pukul 3.30 petang dengan adunan lagu-lagu moden masyarakat Orang Asli.
Kepada yang gemar menjual dan membeli pantun, pastikan Mari Berpantun menjadi peneman petang Isnin anda bermula pukul 5.00 petang. Luaskan pengetahuan anda dengan mengikuti rancangan Naho Hempak Hemo? (Tahukah Anda?) setiap Selasa, pukul 5.00 hingga 6.00 petang. Peminat Irama 60-an, imbau kembali kenangan anda bersama rancangan Kenangan 60-an, setiap Rabu, pukul 5.00 petang.
Gegarkan dan panaskan petang anda dengan lagu-lagu rock dalam Rock@Asyik, setiap Khamis, pukul 5.00 petang. Ingin dengarkan hasil kreatif bakat muda dalam bidang muzik? dengarkan Gradung Gradeng, setiap Jumaat, pukul 5.00 petang.
Dahagakan lagu-lagu Hindi? ayuh bergoyang bersama Bollywood@Asyik setiap Sabtu, pukul 3.30 hingga 5.00 petang. Ingin dengarkan koleksi lagu-lagu etnik tempatan dan antarabangsa? nikmati Irama Etnik, setiap Ahad, pukul 5.00 petang.

Keasyikan rentak dan lagu di ASYIKfm berterusan menghiasi segmen SAMBIL KAKDIK SAMBIL BERPIHOI . Genre irama Dangdut memang sinonim dengan stesen lain dari yang lain ini. Untuk itu kepada peminat irama Dangdut jangan ketinggalan siarannya pada setiap petang isnin 6.10 – 7.00 malam pastinya di ASYKfm. Adat dan tradisi adalah sesuatu yang amat disanjung dan dipelihara oleh kaum etnik ini.

Balei Jenulak ke udara setiap selasa 6.10 -7.00 malam memberi keutamaan kepada penyiaran lagu – lagu sewang suku kaum Semai Perak dan Pahang yang sememangnya unik lagi asyik. Ada ketikanya tertanya juga, bagimanakan kehidupan sukum kaum etnik ini.

Bagaimanakah kisah suka dan duka kehidupan mereka dan apakah erti kehidupan moden bagi mereka. Segala ini akan kita ketuhui dengan mengikuti Roda Kehidupan setiap Khamis 6.10 – 7.00 malam.

Heboh Sukan …. paparan info sukan terkini dan sensasi keudara setiap Sabtu 6.10 – 7.00mlm. Bintang ASYIK, rancangan yang menyiarkan kembali petikan siaran langsung dan rakaman persembahan pentas dilokasi menerusi program dilokasi ASYIKfm. Keudara setiap Ahad pukul 6.10 – 7.00 malam.

Rancangan 60KMJ khas buat pemilik kereta diman anda boleh mendapatkan tip – tip dan panduan keselamatan pengguna ketika berada dijalanraya. 60KMJ boleh saudara ikuti setiap Jumaat 7.00 – 8.00 malam.
ASYIKfm pada setiap hari selama satu jam mulai pukul 7.00 – 8.00 malam akan melayan perasaan anda dan membuainya melalui lagu – lagu retro tempatan dan antarabangsa sekitar 70an, 80an dan 90an. Istimewa buat pendengar ASYIKfm yang ingin membuat pilihan lagu dengarkan Seleksi Asyik setiap malam bermula pukul 8.10 – 10.00 malam

Asyik FM Sajikan Segmen Menarik Sepanjang Tahun 2009
DENGAN konsep hiburan dan maklumat, satu lagi saluran radio RTM iaitu ASYIKfm tampil menghidangkan segmen menarik selain pengisian yang berkualiti setiap hari untuk santapan pendengar setia stesen radio ini yang majoritinya terdiri daripada kaum orang asli.

Bagaimanapun, ramai pendengar yang bukan daripada kumpulan minoriti orang asli, turut asyik mendengar ASYIKfm kerana lagu-lagu yang diputar nyata menghiburkan.

Tahun 2009, ASYIKfm menyediakan empat segmen iaitu Yeh bermula 8 pagi hingga 11 pagi, Kecun Kecan mengambil alih pada pukul 11 pagi hingga 2 petang, Renyah memulakan hiburan petang iaitu dari jam 2 petang hingga 6 petang dan Sambil Kakdik Sambil Berpihoi pula memulakan siaran bermula 6.00 petang dan menutup siaran ASYIKfm pada pukul 10.00 malam.

Dengan bersiaran selama 14 jam, egmen ini mempunyai kekuatan dari segi pengisian maklumat dan format susunan lagu.Yeh lebih berbentuk kerohanian yang menjadi keutamaan dengan rancangan Fitrah ke udara setiap Jumaat bermula 12.30 hingga 1 tengah hari. Bagi peminat lagu Nasyid, pastikan mengikuti Carta Nasyid terbitan JAKIM setiap Jumaat, 10 pagi hingga 11 pagi.

Tamat Yeh, segmen Kecun Kecan mengambil alih siaran dimulakan dengan rancangan Salam Asyik. Salam Asyik mengajak pendengar menyampaikan ucapan salam kepada keluarga mahupun sahabat handai menerusi Sistem Pesanan Ringkas (SMS) dan panggilan telefon, setiap hari, bermula 11 pagi hingga 1 tengah hari.

Selepas siaran Berita Dialek Temiar pada jam 1.10 tengah hari, Santai@Asyik menghiburkan pendengar dengan lagu-lagu santai sebagai teman sehingga jam 2 petang. Istimewa setiap Sabtu, segmen menyediakan rancangan D’Warung Asyik bermula jam 11 pagi D’Warung Asyik mempelawa pendengar berhibur serta melontar pandangan dan pendapat terhadap topik semasa yang menarik lagi sensasi. Bagi yang suka karaoke jangan segan menyertai Moh Karaoke, setiap Ahad, 11 pagi.

Selepas segmen Kecun Kecan, segmen Renyah menghiburkan pendengar ASYIKfm. Renyah menyediakan pelbagai rancangan menarik antaranya Rentak Genen yang ke udara setiap hari bermula jam 3.30 petang dengan adunan lagu moden masyarakat Orang Asli.

Kepada yang gemar menjual dan membeli pantun, ikuti Mari Berpantun yang ke udara setiap Isnin jam 5 petang. Luaskan pengetahuan anda dengan mengikuti rancangan Naho Hempak Hemo? (Tahukah Anda?) setiap Selasa, Kenangan 60-an (Rabu), (Khamis) dan Gradung Gradeng (Jumaat), semuanya disiarkan jam 5 petang.Dahagakan lagu Hindi? Ayuh bergoyang bersama

setiap Sabtu, jam 3.30 petang dan jika mendengarkan koleksi lagu etnik tempatan dan antarabangsa, boleh menikmatinya menerusi Irama Etnik, pada setiap Ahad, jam 5 petang. Keasyikan rentak dan lagu di ASYIKfm berterusan dalam segmen Sambil Kakdik Sambil Berpihoi. Genre irama dangdut memang sinonim dengan stesen lain dari yang lain ini. Untuk itu kepada peminat irama dangdut jangan ketinggalan siarannya pada setiap Isnin jam 6.10 petang. Adat dan tradisi adalah sesuatu yang amat disanjung dan dipelihara oleh kaum etnik ini.

Pada setiap Selasa bermula jam 6.10 petang, ASYIKfm memberi keutamaan kepada penyiaran lagu Sewang iaitu bagi suku kaum Semai Perak dan Pahang yang sememangnya unik lagi asyik. Bagaimanakah kisah suka dan duka kehidupan mereka dan apakah erti kehidupan moden bagi mereka. Segala ini boleh diketahui dengan mengikuti Roda Kehidupan setiap Khamis, jam 6.10 petang.

Slot Heboh Sukan pula ke udara setiap Sabtu, jam 6.10 petang. Sementara itu, Bintang ASYIK, rancangan yang menyiarkan kembali petikan siaran langsung dan rakaman persembahan pentas di lokasi terpilih akan ke udara setiap Ahad jam 6.10 petang.

Rancangan 60KMJ khas buat untuk pendengar mendapatkan panduan keselamatan ketika di jalan raya. Ia disiarkan setiap Jumaat, jam 7 malam. Bagi pendengar ASYIKfm yang ingin boleh membuat pilihan lagu dengarkan Seleksi Asyik setiap malam bermula jam 8 malam.Telefon :

Tel AsyikFM 03-22887802 , 03-22887291 , 03-22887631

iDAN
AsyikFM

Rentak Genen.. Anda gemarkan kelainan?dengarlah lagu-lagu Moden masyarakat Orang Asli setiap hari dari pukul 2.00 hingga 5.00 petang... aku layan saja!

30 Julai 2009 sekitar jam 4:00 ptg Pernah SMS aku tersiar tapi aku tak pasti siapa DJnya yang berugas ketika itu...Mungkin
En Alias tak pasti.

Sekitar Jam 3:40 ptg aku hantar SMS ke
32776
RAC Penyair iDANRADZi Desa Sri Jenaris Kajang... Kapada siapa jua yang mengenaliku… ucapan "Kekasih perjalanan ini semakin ke penghujung aku belum puas merasai RebongKasihmu" … T/kasih Dj bertugas.

30/07/2009 3:42:02 Ptg
RM0.50 Terima kasih di atas ucapan anda Teruskan Bersama Asyik fm ‘lain dari pada yang lain’.

Tersiar sekitar jam 4:00 ptg.

“Penyair iDANRADZi mahu makan rebong hari ini, makan rebung bukan rebung biasa tetapi rebungkasih.” Itu antara celoteh DJ yang bertugas.

Pagi tadi DJ Pak Cu agak tergagap gagap bercakap langsung dia tak baca ucapanku, Cuma keluar namaku iDAN di kajang

Aku sebenarnya rapat dengan DJ Andy Hakim di THR tetapi sejak kebelakang ini tak tahu bila masa dia bertugasnya. Maka lama amat tak dengar celotehnya & SMS aku ke udara di corong radio.

Tiada ulasan: