Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

22 November 2009

100 Pengikut (Singgahsana)

Siapa sangka dalam aku rajin klik-klik blog rakan-rakan di dunia maya kekinian blog ini mencecah seratus pengikut!. Agar isian di blog ini dapat memberi makna!. Tersurat & tersirat satu yang indah lagi baik hendaknya.

iDAN

11 ulasan:

- just me - berkata...

Tahniah! :)

zeqzeq berkata...

heemmm dah 100 rupanya, agaknya dalam reramai itu ada uag special tak? Sdr Idan? sejiwa bukan sejawa

iDAN berkata...

Sdr Zeq,

Di ofis lama yang pasti ada seorang dua yang rajin klik blog ini; saya perasan dia klig har-hari tapi tak kasi respon. Kut! sekali sekali.

Sahabat lama mungkin cuma YB kut!. Entahlah kut ada pembaca senyap.

Rakan sealiran sejiwa, geng blog kitalah yang rajin klik, VIC, Combi, YangManis, Dik Ieja, Eelobor, & tentunya Zeq.

Pemblog popular tentunya Bro Mazidul, tanpa Bro Mazidul blog ini amat nampak hambar.

Pelayar yang sesekali beri respon & memang saya amat berharap hadir selalu, Abuyon, PenaBahari, Shina Hariszzz, Abu Muaz, PayanHabib, Lavender, & ada beberapa orang lagi.

Ada pengunjung yang dapat membawa saya berfikir sebaliknya, maka menulis panjang & saya berharap pengunjung begini akan rapat dengan saya seperti Shamshina, Abu Muaz, Dik Iena, Asilahmuhajer pun beberapa orang lagi.

Sebulan sekitar 150 pengunjung blog ini. Rasanya ada 50 orang sebagai rapat dengan blog ini; selebihnya tersilap klik & tak minat langsung.

Entahlah Zeq saya tak pasti siapa yang amat istimewa yang rajin klik blog ini. Selain isteri saya ada mereka yang menjadi pembaca senyap blog ini yang mungkin banyak mahu diucapkan tapi terusan menyepi.

Harap-harap perjalanan blog ini bertambah panjang & ketemu pelbagai pembaca & pemikir sebaik Zeq.

lavender berkata...

tahniah =)..

ada jugak nama saya..
terharunyer (^_^)

iDAN berkata...

Sdr Lavender

Jika boleh memang semua pemblog suka jika catatannya mendapat respon.

Tanpa respon seperti bercakap seorang lalu minat menulis itu pasti akan menurun & jumud.

Agar kita terusan dikenalkan.

- just me - berkata...

Abg iDAN,
typing error ke tu atau mmg bukan utk saya? Hmm knapa risau & hampa?

iDAN berkata...

Dik Ieja;

Lama sangat tak dapat respon Dik Ieja selalu juga klik blog Dik Ieja, tetapi cuma risau & hampa.

Terima kasih sudi klik blog ini.

(Silap taip pun satu hal, lama sangat rasanya tak dengar khabar beritanya pun satu perkara yang di risaukan; tetiba sahaja bagaikan ada perkara tragis terjadi terhadap Dik Ieja; nak kasi komen kat blog Dik Ieja pula tak boleh tu! yang risau semacam!.)

Miss Rory berkata...

sy stuju komen en iDan yg ni, "Jika boleh memang semua pemblog suka jika catatannya mendapat respon.

Tanpa respon seperti bercakap seorang lalu minat menulis itu pasti akan menurun & jumud."

iDAN berkata...

Miss Rory

Baru dengar nama ini klik blog ini, agar rajin ke sini lagi; nanti saya akan klik ke blog Rory selalu selalu...

Miss Rory berkata...

hikss.. xla.. ni kali ke 2 sy komen di blog anda.. 1st time komen kt entry tajuk "Ala! marahnya dia (Delima Merkah)" :)

- just me - berkata...

abg iDAN,

maaflah dah buat abg rasa mcm tu tempoh hari. cuma waktu situasi tu berlaku hanya ada rasa nak meluahkan (tak tau pd siapa) & tak nak di asak pula dgn soalan demi soalan yg boleh menyesakkan kepala. Apapun, terima kasih atas keprihatinan abg, saya amat2 mhargainya.. :)