Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

22 November 2009

Malam-malam di Sungai Perak (Santai)

Malam-malam di tebing Sungai Perak
mengintai Anak Tengalan
22.11.09

Jambatan antara Sayong & Kuala Kangsar

Penyair iDANRADZi makan malam di Kuala Kangsar

Masjid di Kuala Kangsar memang cantik!.

2 ulasan:

Penabahari berkata...

Cantik sekali pemandangannya. Saya pernah berada di tebing sungai Perak suatu ketika dahulu ketika dibawa teman ke Kuala Kangsar.

iDAN berkata...

Sdr PenaBahari

Kuala Kangsar adalah Bandar diRaja buat negeri Perak. Saya baru balik dari sana lantaran tenguk tanah yang kawan saya terokai.

Sekarang musim buah di sana, buah rambutan & langsat sangat lebat berbuah. Sampai tiada siapa mahu memetiknya. Kera di hutan pun tak larat nak makan buah langsat ini. Durian pun sekitar RM1 sebiji.

Saya sempat memancing & bersantai sekitar pekan Kuala Kangsar. Sayong terkenal dengan labunya. Tak sangka pula saya memetik buah langsat di kubur Tok Tongkat. Tok Tongkat adalah antara rakan baik Pahlawan Pahang Mat Kilau.

Ramai tak kenal siapa Tok Tongkat ini.