iDAN

08 Ogos 2012

Ais krim Baskin-Robbins percuma untuk semua rakyat Malaysia hari iniKUALA LUMPUR: Bagi menghargai usaha gigih semua ahli sukan Malaysia yang berjuang di Olimpik London, Impian Emas Negara, satu inisiatif Olimpik oleh Media Prima Bhd, telah memutuskan untuk memberi ganjaran kepada semua rakyat Malaysia dengan ais krim percuma Baskin-Robbins.

Sebelum itu, Impian Emas Negara berikrar untuk memberi ais krim percuma di cawangan Baskin-Robbins di seluruh negara jika Malaysia menang pingat emas Olimpik pertamanya.

Impian Emas Negara akan tetap memberi ais krim percuma hari ini di kesemua 61 cawangan Baskin-Robbins di seluruh negara, kecuali di dua kiosk di Pantai Hospital, Bangsar, dan Taman Tema Genting, dari 8.00 malam hingga 10.00 malam.

"Setiap seorang rakyat Malaysia berhak mendapat satu skop ais krim berjenama yang diminati itu," kata Ketua Pegawai Operasi Rangkaian TV dan Ketua Pegawai Operasi Primeworks Studios, Media Prima Bhd Ahmad Izham Omar.

"Kami merasakan tiada sebab bagi kami tidak meneruskan rancangan memberi ais krim percuma kepada semua rakyat Malaysia selepas menyaksikan ahli sukan Malaysia mempamerkan komitmen dan semangat kesukanan masing,masing di temasya sukan itu," katanya.

"Kita perlu meraikan kesemua wira yang telah membantu negara mencapai kegemilangan antarabangsa dan di dalam usaha itu, telah menyatukan kita semua," kata Ahmad Izham dalam satu kenyataan.

Inisiatif Impian Emas Negara itu dilancarkan pada Mei. - Bernama

Alahai ingat nak rasa Ais krim Baskin-Robbins: Terpaksa patah balik sebab sesak GILER.

Mila berbuka dengan gengnya tak pasti siapa; rakan ofis atau entah mamat mana yang belanja. Dah dua kali makan sendiri tak pelawa pun; Sime Darby mmg kedekut sejak dulu; kut nak ajak famili hanya jamuan keluarga.

2. Dengar Husna nak ke Metro Point Kajang satu-satunya kedai Ais krim Baskin-Robbins. Jadi aku pasti teruja sebab katanya Ais krim Baskin-Robbins tu ada serbuk emas yang mahal amat boleh buat awet muda atau susuk hilang boroi (nyedapkan cerita saja) sbb terkenal dengan sedap tak jika kocek tireh baik jangan cuba mengidam Ais krim Baskin-Robbins.

3. Rupa bila nak masuk kereta Husna & Afiz nak bawa Qasrina ke klinik; Afiz tak mahir jalan pintas ke Klinik Ready Halan Reko jadi aku mmg rasa bosan kat rumah (cadangnya nak tarawih) menawarkan diri untuk menemani merea ke klinik. Rupa Klinik Ready ni TAK READY; ada ke patut bukan hingga jam 4:00 petang sahaja. Malam tak buka. Memang doktor india di Msia terkenal dengan kekayaan mereka.

4. Dari Jalan Reko patutnya ada jalan pintas ke Jalan Bukit pasti tak sesak dengan kenderaan, Afiz nampaknya mmg gabra memandu tak dapat mengesan jalan pintas. Boleh tersangkut depan Metro Plaza. Qasrina pula tetiba bermasalah perutnya; maklum dia sakit. Terpaksa tutup penghawa dingin & buka tingkat. Kasihan cucu atok.

5. Jam dah 9:00 mlm lebih bila di depan Hospital Kajang nak nuju ke Metro Inn mmg dah diduga; nak masuk kereta pun tak boleh. Kami terus menuju Jalan Semenyih dari celah pokok kelapa dan KFC nampak orang berbaris amat panjang; naa mungkin boleh dapat rasa Ais krim Baskin-Robbins biarpun berbaris 1 jam. Malam-malam nak makan Ais krim Baskin-Robbins pelik rasanya; kut yang berbaris tu orang bunian pun ada.

6. Kami menuju ke Penjara Kajang, sekitar Sungai Jelok lagi meriah nak Ais krim beli saja di Giant dekat Jenaris harga RM1 pun ada pelbagai rasa. Titik.

Tiada ulasan: