Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

05 Disember 2013

Anif Habis SPM

Baru saja ambil Anif setelah habis SPMnya sekitar jam 3:45 petang tadi. Selamat Sekolah Teknik Tengngku Jaafar (STTJ) Ampangan Seremban. Lokasi menarik biar pun sekitar tahun pertama penuh kemelut sebab Anif tak dapat sesuaikan dirinya di STTJ ini. tahun kedua nampaknya Anif makin dapat terima kehidupan di asrama.

Sepanjang dua tahun lalu memang sakit kronik aku memuncak sebab berlawan dengan kemahuan Anif, Ibunya juga Guru Kaunselornya. Hanya aku & Pengetua yang berkeras mahukan Anif kekal di STTJ. Tanpa pertolongan Pengetua STTJ pasti Anif telah kembali ke sekolah asalnya. Limpahan terima kasih kepada Pengetua STTJ.

Kini hanya tinggal doa & harapan agar keputusan yang bakal keluar nanti menghasilkan sesuatu yang baik. Semua ibu bapa mahukan anaknya berjaya dengan cemerlang. Tak terkecuali aku. Namun kita tak dapat mengatasi takdir Ilahi. Terpaksa pasrah dengan apa jua keputusan yang bakal Anif terima.

Yang penting aku berharap Anif akan mendapat tempat belajar yang baik setelah SPM nanti.

Tiada ulasan: