Translate

||| Tentang Aku |||

Foto saya
Jenaris, Kajang Selangor, Malaysia
¤¤ Penyair nan tidak akan berhenti memaparkan sesuatu. Berkata benar biar pahit sekali pun. Kata kata biarlah membawa makna. Makna jangan berbau hina.¤¤

Perlu Baca

masalah tanah pusaka Md Sesh masih tidak selesai Klik Label: Pusaka Mengambil hak milik orang lain tanpa mengikut panduan Islam adalah HARAM; akta tanah yang dipinda oleh manusia hanya perangkap NERAKA bagi mereka yang tamak akan harta dunia

16 Februari 2010

Siapa nan Temankan Penyair iDANRADZi

My name is khan and I am not a terrorist, 12 February 2010
10/10
Author: Zain Raza from Canada

*** This review may contain spoilers ***

An excellent movie in all aspects. A powerpacked emotional film. Karan Johar's best work so far, as well as Shahrukh's. To start with, the film is 2 hours 46 min long and there was no time when you feel bored or stare at the ceiling or someone sitting. The movie keeps you involved till the last scene, Khan's effect starts from the first scene onward to the last scene of the film. The dialogues were very nice, and the scene when he donates for Africa was thought provoking. The director didn't leave anything to criticize or challenge. The script was good but the strong direction made it appear fantastic. Niranjan Iyengar and Shibani Bathija's dialogues were powerful and thought provoking. The screenplay was gripping. The music was okay, not very impressive in comparison to Karan's earlier ones. Niranjan's lyrics were very nice indeed. The cinematography was tremendous. It was also edited well.

Ratings.
Shahrukh "Khan" - 20/10.
Dialogues - 10/10.
Screenplay - 9/10.
Editing - 9/10.
Cinematography 10/10.
Music 8/10.
Lyrics 10/10 Direction 10/10.


Overall, the film's great theme was it's USP and it will surely be good on the box office. If you are thinking about watching it or not, go for it! You will not be disappointed!!! GO FOR KHAN, HE WILL WIN YOUR HEARTS!!!! LOVELY FILM!.

istilah tremendous : hebat, dahsyat

Selasa nanti aku mahu tenguk filem ini, siapa agaknya nak temankan aku, Azim awal-awal telah menolak, biarpun minggu ini hari jadinya. Dia lebih minat nat teguk filem Percy Jackson And The Lightning Thief. Kena tempah tiket hari ini untuk filem penyamun tarbus ini, pasti penuh pawagam sebab musim cuti begini. Filem yang Azim nak tenguk ini menarik juga sebab pengarahnya yang bikin Harry Potter... Chris Columbus.

Jika mahu menemani aku pun mungkin Afiz & Mie. Selasa kena hantar Aziq@Angah ke Gombak mungkin terus ke Sunway. Sebab esoknya Afiz & Mie ada kelas di Poli. Kalau semua tak minat nak temankan ayah macam mana?. Siapa nak temankan aku ni!. Mila taubat lahom takkan mahu menonton denganku. Malas komen.

Selasa 16.2.10 Penuh semua, maka tak jadilah aku menonton filem My name is khan ini. Padahal ketika ketika itu baru jam 6:00 petang, tayangan 8:30 malam penuh, jam 11:30 malam cuma tinggal satu tiket. Sedangkan kami bertiga. Aku pun silap tak buat tempahan melalui telefon.

Lantaran sudah sampai di pawagam aku pun tangkap muat sahaja menonton filem Wolfman. Filem yang banyak sangat suasana malam buat aku mengantuk sahaja. Jika aku buat undian filem ini sekadar layak 5/10 bintang sahaja. Entah berapa kali aku terlelap di pawagam. Begitulah kalau menonton filem yang tidak dirancang. Peliknya pawagam penuh 70% orang kita Melayu yang menonton selebihnya ramai orang luar. Sunway Pyramid memang pelbagai pengunjung yang ada. Pelancong juga ramai di sini, sering juga pelancong ini menonton tayangan di larut malam. Masalah makan di sini. Aku masih tak jumpa Bazar Makanan di sini. Terpaksa makan Burger sahaja di A&W

Tak pasti bila lagi aku sempat menonton filem My name is khan ini. Aku teringin amat nak menonton filem lakonan Shahrukh Khan di Pawagam. Agak lama aku tidak melihat dia di layar perak, sekadar melihatnya di VCD atau DVD sahaja.

8 ulasan:

nur farhanah hashim berkata...

Nak jer pergi, tapi nanti takut lak Kak Mila kejar dengan penggolek pastri buat karipap :) hehehehe

iDAN berkata...

Sdr Nur Farhanah:

Saya ini kadang tu lari senyap-senyap sahaja. Tau-tau dah menonton tak kiralah dengan siapa.

Tapi Selasa tu, mungkin pergi dengan Afiz & Mie. Pergi tetap pergi, nak ikut moh!; boleh belanja makan McD. Pizza mahal amat.. :(

setiakasih berkata...

teman sampai pintu jek.. hehheh
kite keje ari nih.

zeqzeq berkata...

ciannyaa..ramai yang sudi..
(pssst jgn cerita akak dah laa)

iDAN berkata...

Sdr SetiaKasih,

Semalam dah tenguk filem si Percy pencuri tu... Percy Jackson And The Lightning Thief; bagus juga ceritera, boleh kasi 4/5 bintang atau 8/10 bintang di IMDb.

Paling best ketika hero naik sampai melintasi nereka. Pandai Mat Saleh buat ceritera, digambar neraka itu bertingkat-tingkat.

Penuh pawagam boleh kata 90% orang kita Melayu yang menontonnya. Tayangan 9:30 malam. Yang menariknya ada Opah bawa cucunya menonton. Cucunya tidur nak balik jalan pun terhuyong hayang.

iDAN berkata...

Sdr Zeq, Kak Mila rajin juga baca blog ini, tu yang kadang-kadang muncung sahaja.

Ala! dah berkurun kahwin takkan tak tahu perangai & minat suaminya.

V.I.C @ D.I.A.N.A berkata...

Adakah heroinnya itu gambar Kajol???? Arghhhhhh !@$$%^&*()_^$#@ Geramnya... kalau tgk citer SRK dan heroinnya ialah Kajol... mesti tak berapa nak feel....

Kajol tak sesuai jadi heroin... kakak heroin ke... mak heroin ke... atau pembantu heroin... ok la...

iDAN berkata...

Sdr Diana,

Kalau tenguk video kliknya filem ini lebih kepada pandangan barat kepada pengganas. Kajol janda anak sorang itu jatuh cinta & kahwin dengan si Khan, dia bukan Islam, Khan Islam & seorang istimewa. Maka bila peristiwa pengeboman 15 Sept. Pandangan barat terhadap Islam semakin teruk.

Anak Kajol didera rakannya org barat lalu meninggal. Dia menyalahkan Khan atas peristiwa ini & menghalau Khan keluar rumah.

Lebih kurang cam itu kut! plot ceriteranya.

Dua pelakon ini nampak telah semakin tua, tapi syok tenguk lakonan mereka.